torstai 25. lokakuuta 2018

Halloween 2018

Taas on se aika vuodesta, kun pöytä katetaan karmivista, mutta hauskoista antimista. Meillä Halloweenia vietetään pienimuotoisesti pyhäinpäivänä, jonka jälkeen on taas lisää ideoita erilaisiin tarjoiluihin. Ennen sitä voit kurkkia edellisten vuosien ideoita TÄÄLTÄ. Tässä vaiheessa muutama idea koristeluihin.

Koska jouluhullun hössötysintoilu nostaa jo päätään, mutta vielä ei kehtaa alkaa kotia koristelemaan, on hyvä, että tässä välissä tulee Halloween. Tämä pyhä on valtava Jenkeissä, mutta on viime vuosina tullut meillekin yhä enemmän. Koti koristellaan kummitustaloksi ja pyhäinpäivänä pukeudutaan ja tarjoillaan erikoisia pöperöitä. Kurpitsa on kauden ja tämän juhlan juttu, jota raaka-aineena myös käytetään kun koverretuista kurpitsoista kaivetaan liha. Itseäni himottaa jo piparkakkutyöt ja keksin idean rakentaa pieni haamutalo. Oranssia, mustaa ja mahdollisimman synkkiä koristeluja.





Erilaisia led-valoja ja koristeita on kaupat pullollaan mutta jos haluat askarrella lasten kanssa tai tehdä muutaman euron halvemmat valot, tässä hauska idea. Tarvitset tyhjiä pilttipurkkeja, oransseja servettejä, kreppi/silkkipaperia ja valosarjan.


Ota servetistä toinen kerros pois, jotta valo kuultaisi paremmin läpi. Kääräise pilttipurkki servetin sisään ja käännä loput purkin sisään. Leikkaa mustasta paperista suut ja silmät mielikuvituksen mukaan ja liimaa servetin päälle purkin kylkeen. Tee purkin päälle kurpitsan kanta vihreästä paperista ja liimaa kiinni. Sujauta valoja purkkien sisään ja sytytä valot!



Sitten kurpitsan kaivertamiseen. Osta kokonainen kurpitsa. Leikkaa hattu irti veitsellä.


Kaiva sisältä siemenet pois ja koverra myös lihaa jos sitä on paksu kerros. Tässä kurpitsassa ei oikein ollut, joten saatiin vain siemeniä ulos.


Piirrä kaverille kasvot mielesi mukaan. Tässä hyvin tavallinen esimerkki.
Kaivertamiseen on olemassa omat välineet, mutta meillä ainakin mentiin ihan pienellä terävällä veitsellä ja lusikoilla.


Kurpitsan sisään voit laittaa led-valot tai tuikun/kynttilän. Mutta jos laitat elävää tulta, kantta ei voi pitää päällä, se palaa. Myös tulen lämpö kuivattaa kurpitsaa, joten kestävyys ei ole niin pitkä. Halusin kokeilla kestävyyttä, koska en ole aiemmin näitä tehnyt. Sisällä paloi tuikku kerran päivässä jonkin aikaa ja kurpitsaa säilytettiin sisällä. Kesti hyvänä noin kolme päivää. Säilyvyyttä voi pidentää ilman kepulikonsteja, säilyttämällä sitä viileässä (ulkona), mutta kestää pakkasta myös huonosti.


Koska tällä kertaa en saanut lihaa, en päässyt tekemään mitään kurpitsa-leivonnaista tähän ideaksi, mutta yhden vinkin voin antaa siemenille. Ne kannattaa maustaa ja paahtaa. Putsaa siemenet, aseta uunipellille, sekoita niihin oman maun mukaan mausteita ja oliiviöljyä. Paahda uunissa noin 180 asteessa niin kauan kun ovat kullanruskeita, kerran sekoittaen ja käännellen. Jäähdytä.



Mukavia askarteluhetkiä ja kivoja juhlia kaikille!! Pitäkää hauskaa! Meillä on 3-vuotias odottanut haamujuhlia jo 4 viikkoa ja joka ilta pitää kertoa, montako päivää haamujuhliin on enää jäljellä. Luvassa on syksyistä tunnelmaa, herkkujen rakentelua yhdessä ja lapsille taskulamppu-namijahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti