torstai 23. heinäkuuta 2015

Vauvanruokatehtailua, osa 2

Nyt on tehty ensimmäiset liharuuat tinttaralle. Kuten viimeksi jo mainitsin, hän syö todella reippaasti ja niin meni myös tämä eka lihasose. Oikein maisteli ja rauhassa nautiskeli :) Ihana <3 Olen googlaillut erilaisia reseptejä ja niistä kokosin ensimmäiset kaksi erilaista sosetta sen perusteella, miten mielestäni ainekset keskenään sopivat ja voisivat maistua kivalta. Näissä resepteissä käytin myös omenaa, joka tuo kivan pehmeyden makeudellaan. Myös päärynää tai mitä tahansa muutakin hedelmää voisi laittaa.


Ensin lahjoituksena saatujen pilttipurkkien pesu. Kiitos näistä ystävät.

KANA-RIISI-KASVIS-aterian resepti:

1,5l vettä
2dl riisiä
300g kana-jauhelihaa
4 porkkanaa
4 isoa nuppua parsakaalia
2 omenaa

Ensin kana-jauheliha kiehumaan 5 minuutiksi.
Pintaan muodostuvaa vaahtoa kannattaa ottaa pois siivilällä.
Seuraavaksi riisi perään ja keittoa n.10min.

Seuraavaksi porkkanat ja jonkin ajan kuluttua omena ja parsakaali. Keittoa noin 15min tai kokeile kypsyys.

Sauvasekoittimella soseeksi ja mulla on tapana lisätä sitä luomuvoita nokare. Myös blenderiä voi käyttää soseuttamiseen. Mulla vaan on niin tehokas blenderi, että siitä tulee ihan samettia. Ruokaan saa jäädä pieni rakeus vaikka ei vielä kuitenkaan purutuntumaa.

Sitten taiteillaan sose purkkeihin ja siivotaan reunat. Valmista tavaraa tuli 16 purkillista.


Kylkeen maalarinteipillä maku ja päiväys niin tietää pakkasen sisällön myöhemminkin kun tulee muitakin purkkeja kaveriksi.

JAUHELIHA-KASVIS-aterian resepti:

vajaa 1l vettä
200g vähärasvaista jauhelihaa
1 bataatti
1 kesäkurpitsa
1 omena
1 sipuli

Pilkotaan.

Ja sama homma työvaiheissa kuin edellisessäkin. Tästä määrästä sain 11 purkillista sosetta.


Sitten loppuun vielä yksi todella herkullinen välipala.

Banaania, kiinteäksi mutta pehmeäksi keitetty kananmunan keltuainen ja notkistamiseen kookosmaitoa. Muussataan soseeksi. Wau kun oli herkullista! Keltuainen on hyvin ravitsevaa mutta ei oikein maistu millekään niin voi hyvin lisätä välipaloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti